Intrebari Frecvente

POT SPĂLA HAINELE COPIILOR ÎMPREUNĂ CU HAINELE CELORLALȚI MEMBRI AI FAMILIEI?

Pielea sensibilă și delicată a bebelușului tău este predispusă la iritare.
Unele ingrediente prezente în detergenții obișnuiți ar putea să irite pielea, așadar folosește numai produse pentru copii, cum ar fi detergentul și balsamul Lovela.
Îți recomandăm să separi hainele bebelușilor sau ale nou-născuților de hainele celorlalți membrii ai familiei, cu excepția tricourilor și sutienelor mamei.
La vârsta de 2-3 ani, cand rezistența și imunitatea copilului cresc, îi poți spăla hainele împreună cu hainele întregii familii. Totuși, folosește în continuare detergent de copii, mai ales dacă acesta are pielea sensibilă.
Produsele Lovela sunt hipoalergenice și pot fi folosite de cei care suferă de alergii, indiferent de vârstă.

POȚI FI ALERGIC LA PRODUSELE LOVELA?

Hainele nou-născuților, bebelușilor sau copiilor mici - având în vedere nevoile speciale ale pielii lor, ar trebui spălate cu detergent și balsam special conceput, cum este și Lovela.
Lovela nu conține enzime sau înălbitori optici, în timp ce cantitatea de agenți de curățare și aromatici este păstrată la un minimum, în linie cu cerințele Societății Române de Pediatrie - astfel, produsul rămâne hipoalergenic (nu irită și nu este alergenic).
Lovela are toate aceste beneficii și este unul dintre cele mai folosite produse de către tinere mame.
Totuși, se poate întâmpla ca până și cel mai hipoalergenic produs să fie alergenic - în acest caz este vorba de susceptibilitatea individuală.
Uneori, iritarea pielii ar putea apărea chiar din pricina spălării nepotrivite (clătire insuficientă sau folosirea a prea mult detergent), iar resturile de produs pot irita pielea bebelușului.
În acest sens, asigură-te că folosești mereu detergentul după instrucțiunile producătorului.

CUM AFECTEAZĂ LOVELA PIELEA CU PSORIAZIS?

Baza tratamentului pielii cu psoriazis stă în îngrijirea sa atentă combinată cu folosirea cremelor hidratante și a unguenților, dar și evitarea factorilor ce pot înrăutăți simptomele.
Selectarea atentă a produselor pentru copii nu poate înlocui tratamentul, dar poate ajuta în atenuarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.
În cazul pacienților cu psoriazis, produsele cosmetice și cele de curățare trebuie să îndeplinească criterii foarte stricte: să nu cauzeze iritații, să fie hipoalergenice, să conțină o cantitate redusă de detergent, fără substanțe aromatice, înălbitori optici sau chimicale.
Toate aceste criterii sunt îndeplinite de Lovela, astfel încât spălarea hainelor cu Lovela de către cei ce suferă de psoriazis poate reduce iritarea pielii și astfel poate ajuta în îngrijirea pielii sensibile.

URME PE FUNDUL BEBELUȘULUI - AR PUTEA FI DE LA PRODUSELE DE SPĂLAT?

Cauzele modificării pielii copiilor pot varia - de la erori în îngrijire până la alergii sau infecții. Pielea bebelușului tău este foarte sensibilă și iritații sau pete roșii pot apărea cu ușurință în special în zona scutecului. Dacă observi că bebelușul este susceptibil la iritații și astfel apar modificări la nivelul pielii, este necesar să oferi atenție sporită igienei sale.
Spală bebelușul cu produse hipoalergenice, concepute special pentru copii, care au compoziție simplă, fără ingrediente aromatice sau coloranți. Usucă pielea bebelușului cu atenție.
De asemenea, la iritarea pielii contribuie și băile prea lungi sau temperatura apei. Ai grijă și la îmbrăcăminte - asigură-te că bebelușul tău poartă haine în care pielea sa poate respira și lenjerie de bumbac.
Spală hainele copiilor cu detergenți pentru copii precum Lovela, care este hipoalergenic și nu produce iritații.
În cazul roșeții, poți folosi unguenți care conțin alantoină, panteol sau oxid de zinc.
Evită cosmeticele în exces. Dacă observi umflături roșii-violet pe pielea bebelușului sau răni prezente în roșeață, poate fi un semn al unei infecții bacteriene - este cel mai bine să apelați la ajutorul unui medic pentru un tratament potrivit. Dacă nu observi îmbunătățiri în următoarele 3 zile, consultă medicul din nou.

FIUL MEU ARE 10 LUNI ȘI SE SCARPINĂ DESEORI. CE SĂ FAC? NU ARE NICIO IRITAȚIE.

Mâncărimea de piele este de obicei un rezultat al iritării sale. Când îi faci baie bebelușului tău, asigură-te că folosești produse destinate copiilor mici și nu folosi prea mult.
Este util să folosești produse cu o compoziție cât mai simplă - astfel, în cazul unei iritații, vei putea identifica ușor cauza. Mai mult, reține că cele mai potrivite haine pentru copii sunt făcute din bumbac 100%. Materialele sintetice pot duce la transpirația crescută a copilului, care poate cauza mâncărimi ale pielii.
Mâncărimea pielii poate fi cauzată și de substanțele din detergenți. Produsele uzuale conțin înălbitori optici, care rămân în țesătură după spălare și pot irita pielea. Folosește detergenți special concepuți pentru copii, a căror compoziție este adaptată la pielea sensibilă a bebelușilor.
Atunci când cumperi balsam de rufe, alege doar produsele care sunt făcute special pentru hainele copiilor și au o cantitate redusă de ingrediente aromatice, pentru a reduce riscul iritării pielii.
Dacă mâncărimea continuă, consultă un doctor, întrucât aceasta poate fi și simptomul unei alte afecțiuni, cum ar fi cea de ficat.

PÂNĂ LA CE VÂRSTĂ AR TREBUI SĂ SPĂL HAINELE BEBELUȘULUI CU DETERGENT SPECIAL CONCEPUT?

Este recomandat să speli hainele beblușilor cu produse destinate copiilor în special în primul an de viață, dar în unele cazuri este important să îl folosești chiar și până la 3 ani - mai ales atunci când copiii sau rudele lor dezvoltă reacții alergice.

COPILUL NOSTRU DOARME CU NOI. TREBUIE SĂ NE SPĂLĂM HAINELE CU DETERGENT DE COPII?

Nou-născuții și bebelușii petrec deseori mult timp în patul părinților. Astfel, pielea lor intră în contact cu lenjeria de pat sau pijamalele. Pentru a evita iritarea pielii bebelușului tău, spală lenjeria de pat, sutienele și pijamalele cu detergenți pentru bebeluși, cum ar fi Lovela.
Asigură-te că folosești numai produse cu o compoziție formulată special pentru nevoile pielii copilului tău, deoarece produsele uzuale pot conține detergenți, clor sau parfumuri ce pot irita pielea copilului.

TREBUIE SĂ SPĂL HAINELE NOI?

Când ai un nou-născut, este important să speli hainele, atât cele purtate în exterior, cât și lenjeria de pat sau păturile. Toate acestea vor avea contact direct cu bebelușul, însă înainte să le cumperi, ele au fost atinse de un număr mare de oameni - în fabrică, depozit, magazin.
Nu știm unde și pentru cât timp au fost depozitate, iar pentru siguranța bebelușului, este important să speli toate hainele, lenjeria și paturile înainte de utilizare.
Este recomandat să le speli cu produse concepute special pentru primele zile din viața bebelușului, cum ar fi Lovela, care îndeplinește nevoile speciale ale pielii sensibile.

CUM PREGĂTESC HAINELE PENTRU UN NOU-NĂSCUT?

Toate hainele copilului trebuie să fie spălate și călcate.
Folosește detergent pentru copii, cum ar fi Lovela.
Asigură-te că rufele sunt clătite bine, preferabil clătite de două ori.
Nu folosi balsam de rufe în timpul celei de-a două clătiri, acesta ar putea rămâne pe haine și ar putea irita pielea.
Verifică temperatura de spălare indicată pe eticheta producătorului pentru evita deteriorarea hainelor.
Majoritatea bacteriilor sunt distruse la 60° C, așa că nu este nevoie să "fierbi" hainele.